11 Eylül 2010 Cumartesi

The limits of control // Jim jarmusch



Gerçeklik isteğe bağlıdır :P

Usted no habla Espanol,verdad??

Are you interested in sicence-cinema-music-ART- by any chance?

" God is a circle whose center is everywhere and whose perimeter is nowhere"

"eski filmleri severim, çünkü eski filmlerde hayatın o zaman nasıl olduğunu görürsün, hayatın ufak detaylarını. en güzel filmler daha önce gördüğünden emin olamadığın rüyalar gibidir"

Jarmusch,cooldur.reddeder,isyankardır-kendi tarzı ekolü vardır. Tüm bu özellikleri Cristopher Doyle görüntü yönetimiyle birleştirip bir de politik-bol metaforlu bir film çekerseniz The limits of control ortaya çıkar!!
Dead mani,Stranger than by paradise,down by lawı anımsıyor insan bunu izlerken.
Bu film hayatınızda ilk kez duydunuz detaylara değinmiyor,ama öyle basit,tesadüfsüz,hayali bir yumruk atıyor ki,sizin dünyanıza-bilincinize hitap ediyorsa zihinde çok hoş bir tat bırakıyor.
Filmlerin ,özgün olanların rüyadan farkı olmaması,disiplin,rüyada mekanik bir sistem seyircinin anlamasını kolaylaştırıyor.
babil mitinde insanları ayıran dildir. jarmusch'a göre ise (by any chance) birleştiren bilim, müzik, sinema == sanattır; bunlar insanı özgürleştirir.

Sadelik,görüntü yönetimine-sinematografiye aşık olmak,ilk 25 dakikadaki o inanılmaz sexy his,filmin sonundaki ölüm barizliği..Ispanya--ispanya madrid-sevilla! beve un caffe..

Filmde geçen her cümlenin bir yerde bir kez daha kullanılması..tesadüfsüz mükemmellik. bohem :)

La vida no vale Nada!

Gerçekten,yeterince bekleyen-problemi hisseden,sahip olanın çözemeyeceği sorun yoktur..

Hamiş: Imdb vs. gibi popcorn mekanlarda film düşük kalite diye oy veren,modernist-ben paramın karşılığına bakarımcı,çakma realist embesillere göre bir film değildir evet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder