22 Aralık 2010 Çarşamba

2010 un en iyileri

Tabi ki izlediklerim arasından.Görmediğim gayet iyilerini es geçmiş olabilirim...

Welcome:
imkansıza meydan okuduğu için,inandığı şey uğruna yardırdığı için,mizansenin batı-konfor doğu-çatışma diye gösterdiği için.Medeni-humanist gözüküpte götünün rahatını bozmayan burjuvazi gösterdiği için seviyorum seni.

Limits of control:
jarmuch hep benzer olayları,çağırışımları seviyor. bu seferki çok olgun...ve 2-3 sahne var ki,,yuhh abi dedirtiyor.zaten cristopher doyle hayvanı görüntü yönetmeniymiş bunda

Chaser:
psiko,çekik gözlü,kurgu dehasal grift,orjinal

None knows about persian cats:
gerçek zorlukla,fiziksel zorlukla yapılan aktivitenin-ilginin etkisi çok daha samimi ve vurucu oluyor. rock is no dead,,,selam to tehran!!

Inception:
2010ların matrix etkisi,yeni bir dünya,yeni bir mimari,yeni bir sinema...ve leonardo di caprio artık holywood'un en coolu!

Tetro:
Coppalo kariyerinin sonuna yakın yine döktürmüş,hayatından bir hikaye çakmış.ve inanılmaz artistik inanılmaz cool bir renk seçimi,mekan,kardeşlik

In search of a midnight kiss:
California,yıl başı,1 gün,,dip,gerçeğin gerçeği,hafif indie kokuyor gene,minimalizm full gaz...viva il cinema independente!

Bakjwi:
izlediğim en orjinal,en ilginç vampir hikayesi. Wook-park nasıl bir hayal gücü var,nasıl cani fikirler bnunlar :P manyağıyım!

social network:
zuckerberg bir dahi,film-görüntü yönetiminden çok hikayeyi izledim kaldım

The killer inside me:
Winterbottom,yeni underground kubrick olma yolunda...Casey affleck nasıl bir oyuncusun dostum sen???

Shutter Island:
sayko,grift,süper soundtrack,di caprio show...Real'de Zidane neyse,,Di caprio'da bu filmde oydu.

Carlos:
viva la libertad,svobodna! belgesel kıvamında...carlos hapiste müslümanlığı seçiyor. keşke araplara pasaport-para support için götü bu kadar dayamasaydı...lui ha bisogno di essere piu independente e piu internazonale!

500 days of summer:
görüntüler,gerçekçilik,kızın sıkılması,çocuğun saflığı-deneyimsizliği,Hero çalarkenki ekranın 2ye bölünmesi...pretty cute

pandoranın kutusu:
bu filmdeki umursamazlığı sevdim ben,samim geldi güncel hayat sıkıntısı-çözümsüzlüğü

Black swan:
iyi-kötü-hayal-sanrı.gerçekle-amacın birbirine geçmesi,uğraştığınız şeyin hayatınızdan daha önemli olması.aranofsky farklı birşeyler denemiş ama aynı özen aynı klas aynı farklılık yine söz konusu.natalie yine çok tatlı,yine aykırı,yine meydan okuyor!!! Çekim tekniklerimi :P tabiki efsanevi...Aranofsky rulez!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder