25 Ocak 2011 Salı

21 ocak 2011- IMKB deki enerji hisseleriinin karşılatırması

""Cuma günkü kapanis degerlerine göre Akenerji, aksen, zoren ve ayen enerjinin P/E - F/K ve EV/EBITDA - FD/FAVÖK oranlarının karşılaştırması

Ak Enerji son aciklanan son 12 ayda zararda oldugu icin Price/Earnings - Fiyat Kazanc oranı cikmiyor. FD/FAVÖK ise 78.7 su an itibariyle cok yüksek fakat; yatirmlarini tamamladiginda bu oran düsecektir ama yine de diger enerji firmalarina göre yüksek.

Aksen Enerji F/Ksi 17 FD/FAVÖK 11.8 Oranlar yüksek degil. Fakat, sirketin büyük olusu ve aldigi yeni ihalelerdeki kar marjlari almadan önce düsünülmeli.

Zoren F/K yine ak enerjideki gibi ekside, FD/FAVÖK 18.5 Yatirimlarindan dolayi oranlar yüksek gibi dursa da uzun vadede düsecektir oranlar.

Ayen Enerji F/K 8.5 FD/FAVÖK 9.2 Yurtdisi ve yurticindeki yatirimlari düsünüldügünde uzun vadede oran daha da düsecektir. Enerji firmalari arasinda en primsizi.

Yazmisken aksueyu da yazalim. Aksue F/K 16, FD/FAVÖK 17.9 Sirket degerinin düsük olmasi ve büyük kisminin halka acik olmasindan dolayi spekülasyonlara acik gibi duruyor.""

kadim dostum Corredor tarafından...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder