22 Nisan 2012 Pazar

21/04 Barça 1- Real 2








Madrid gol rekorunu kırdı 109 u geçtiler. Barcelona'yı son 3 yılda yenebilen -eleyebilen tek teknik direktör Mourinho. Bu bir gerçek. Gerekirse tur için kendi 18 ile 30 m ilerisi arasında 70 dakikalık maçı kitliyor. Ya da Alonso ve Kedira'yı da hemen stoperlerin önüne geçiriyor ve pas makinası rakibinin kısa pas oynamasını engelliyor.
Ayrıca Real kontra da deli gibi hızlı çıkıyor 3 topla gol pozisyonuna girebiliyor. (Mesut -Kaka gibi tek topun üstadları var)
Benzema - Higuain 'den bir level üstte forvetleri olsa, yani bir son vuruş üstadı- işler Beyaz şimşekler için çok daha kolay olabilir.
Cristiano'da kibirinden artistliğinden pek sempatik birisi olmasa da iş ahlakı (her zaman aynı perfomans) , atletikliği ve futbol klasıyla dünyanın en çok para kazanan oyuncusu.

Barcelona'da durum biraz farklı.Son 3 yıla damga vurdular adeta yenilmez armada diye anılıyorlar.
Bu inanılmaz bir özgüven ve bildiğimiz total futbol tek oyun planı ortaya çıkardı.
Guardiola' nın teknik direktör olarak çok iyi bir A planı var, yıllardır bu A planı sayesinde kupaları topluyor. Barcelona' nın hızlı, çok adamlı pasa ve bireysel yeteneklerin bu oyunu skora çevirmesine dayalı oyun sistemi. (+ Messi efsanesi) işte tam bu noktada bu maçla beraber barcelona' nın puan kaybettiği diğer maçlarda görülen şey, Guardiola'nın kesinlikle en ufak bir B planı bile yok.  taktik geliştirememekte, işler yolunda gitmediği zaman oyuncu değiştirmek dışında takıma en ufak bir katkısı olmamaktadır. makine gibi işleyen mükemmel sınırlarında dolaşan A planı sekteye uğradığı anda dün akşam ki gibi arkadan şişir uzun topla!!

Villa’nın sakatlığı sonrasında transfer olmaması, Mascherano’dan stoper yaratıp ısrarla kaliteli bir stoper almamak - yaşı geçen Puyol'daki ısrar . Abidal’ın yaşadığı büyük talihsizlik... İdmana 15 As takım oyuncusuyla çıkıp, genç takımdan sürekli olarak adam çağıran bir takım. Büyük maçlara, derbilere zinde çıkacak olan onbir ligde de şampiyonlarda da traştan rakiplere karşı oynadı. Bu bariz bir planlama hatasıdır.
Bu maçlık Chelsea'den sonra niye Pique ve Fabregas oynamadı o da ilginç bir tercihti.

La liga'da şampiyon böylece belli oldu. Hafta içi Barça Chelsea'yi ,Real'de çok büyük bir şansızlık veya futbol süprizi olmassa Münih'i geçer. Bir derbi daha hem de Şampiyonlar ligi finalinde oynarlar bence :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder