29 Nisan 2012 Pazar

Trigun










Animenin ilk bölümleri post-apokaliptik bir çöl dünyasında geçen (şuan da yaşadığım yer nedeniyle ilgimi çekmiş olabilir:D ),
baş karakter olarak  japon mamulü, özünde iyi, şebek bir kanun kaçağı konmuş, cyberpunk havalı,, western özentiliğine soyunmuş, komedi kıvamında bir dizi olarak algılanıyor.

Ama sabredilip 16. bölüme kadar izlenirse, hikayenin aldığı hal, efsaneleşmektedir. konunun derinleşmesi bir yana, inanılmaz arızalaşmakta, "işlemediği suçlar yüzünden başı belaya girmiş sevimli şebek" vash the stampede'in ruh halleri, saykoya bağlamakta. düşmanlarının hareket ve motivasyonları da onunla kapışır düzeydedir.



Vash the stampade -humanoid typhone- saç tipi,şebekliği,başlardaki avanaklığı,dizi boyunca tekamül geçirmesiyle çok sempatik bir kahraman oluyor :)

Knives,Nicholas D.Wolfwood (herif full karizma) ,Merly, Milly Thompson, Gung-Ho-Guns,Rem çok tatlı karakterler bu arada



1998 yapımı animasyonun görüntü kalitesinin düşük olmasına rağmen, iki efsanevi anime dizisini (Cowboy Bebop // Death Note) yeni bitirdikten sonra buna başlamama rağmen güzel,eğlenceli ve keyifle izleten bir anime serisi hissi verdi bana.


Not:

Coolluk açısından,realizmin dibine vurma bakımından asla bir Cowboy Bebop ayarında değil. (müzik seçimi ve geçiş sahneleri de traş)

Hikaye derinliği,sorguladığı kavramlar ve içindeki anlam Death Note ile kıyaslanamaz bile.








Karakterlerin silah detayları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder