13 Aralık 2013 Cuma

Galatasaray zoru sever /sezonu yeniden başlatan maç



Ne zaman güçlü,Avrupalı bir takım çıksa karşısına..Ne zaman ümitler,beklentiler kesilse,kritik bir dönemeç olsa,orda Cimbom yeniden doğar.
Sever zorluğu,yüksek konsantrasyonu,avrupa gazetelerinde spor sayfalarında vurgulanmayı:)

Yeni bir hoca,takımı tanımıyor. bir önceki antrenör full atak düşüncesideyken,yeni T.D. daha defansif,daha sağlamcı (Lucescu styla) bir futbolu seviyor.Takımın omurgasının en kritik 2 noktası Muslera Sneijder form tutamadan yeni dönmüş takıma.



Ağır Kopenhag/Fenerbahçe/R.Madrid mağlubiyetleri takımın güvenini yok etmiş. Yeni hoca ve yabancı oyunculara şerefsiz basın bel altı vuruyor yazılarında.Bütün bir olumsuzluklar da çok kritik bir avrupa maçına son 2yılın italyan şamiyonu karşısına çıkıyorsunuz.
Uzun süredir statta maç izlememiştim. Hava koşulları gerçekten kötüydü,fizik gücü ve uzun top koordinasyonu çok önemli bir maçtı. Galatasaray taraftarının maça etkisi inanılmaz oldu. Juventus resmen sindi kaldı. Beraberlikte onlara yarıyordu ve bütün yıldızlarına rağmen sadece beraberliği düşündüler. Bunda sahanın bozukluğu,Pirlosuz etkiliuzun top oynayamamaları,maçın 2.güne sarkması ve taraftarların büyük baskısı çok etkili oldu.


Galatasaray uzun süre sonra Muslera,semih,Melo,Selçuk,Sneijder,Drogba omurgasıyla sahadaydı. Bu takım 5-3-2 de 5-4-1 ya da başka defansta kalabalık bir sistemde oynasa başarır. Çünkü ileri dönük futbolcuları Drogba-Sneijder-Selçuk- Burak(Umut) çok üst düzey klas ayaklardan oluşuyor. Bu adamların bir arada bulundugu bir takım,kanatsız dahi olsa muhakkak gol bulur.



Dider Drogba efsanesi. Çıplak gözle izlemek bu adamı nasip oldu evet. büyük futbolcu...Hagi ile beraber Galatasaray tarihinde oynamış en büyük futbolcu tartışmasız.profosyonel,güçlü ve klas.



Burak yılmaz aızıcık akıllı olsa bugün 2 gol atmıştı,çok koşarak,son vuruş enerjisini bitirdi adeta.mental yapısını düzeltmeli.
Eboue çok yetenekli,hızlı ama ahlaksız bir futbolcu. Sabri'den kat kat iyidir,bu yüzden oynamalı kesinlikle! ama fırsat olup daha genç-istikrarlı bir transfer olursa elden çıkarılmalı (Sabri'yide bonusu diye versinler,,,gerek yok öle altyapı çıkmasına,ruha9
Riera bu maç iyi oynadı,fizik gücüyle ayakta kaldı,,madara olan sol beki topladı ve top tekniği de bariz var. Ama çok yavaş!!!! Türkiye liginden iyi bir sol bek (İsak karabük vs..) bulup alınmalı yerine. M. City'den Kolarov ikna etseniz bile,CL'de oynadığı için oynatamıyoruz avrupada.
Yoksa cok sükse yapardık.
Chedjou vazgeçilmez-bulunmaz hint kumaşı değil.Sakarlık yapıyor her maç.
G.Zan & Semih Kaya bu maç cengaver misali iyi oynadılar. motivasyon yüksek olunca oluyormuş demek ki.
Bruma,büyük potansiyel ..son vuruş ve anticipation ve fizik gücü kazandırılmalı kesinlikle.yıldız potansiyeli var ama bir cocuk hala :)
H.Altintop oyun bilgisi ve sert şutlarıyla 3lü orta saha da çok işe yarayabilir sakatlıktan dönünce. (Sağ bekte de Eboue nin yerine iş görür,kondisyonlu dönerse,,Sabriyi oyuncudan olsalıktan bile saymıyorum bakın!!)
Defansın göbeğine alternatif yerli kontenjanından serdar Aziz olabilir. alışırsa süper olur.Aynı şekilde Aydın/Engin/Sabri vs.den çöplüğünden kurtulmak için iyi-dribling atabilen genç bir sol kanat oyuncusu alınmalı kesinliklei,ligde kilitllenen oynuları kanattan açabilmek için.çünkü Bruma,geri zekalı tüpçü 6-0-4 kontenjanına takılıyor ne yazıkki ://
Amrabat-Dany kiralık gönderilmeli sol bek yerli umut vadeden biri bulunamazsa, CL dışından kariyerli,hızlı ve orta yapabilen oyun bilgisi yüksek bir yabancı sol bek bulunmalı paradan kaçınılmamalı.
Böylece Terim sonrası,yeniçeri temizlik operasyonu yapılmış olur.


CL'de bence, defansif-oturaklı bir kadroyla,uygun transferlerle,şansımız olduğunu düşünüyorum. (M.united,Atletico Madrid, Chelsea bizim için iyi kurralar olurdu.)

Bence takımı istediği sisteme adapte edebilirse Mancini,başarılı olabilir. Çünkü bir taktisyen,ayağını yorganına göre uzatıyor,motivasyonla-gazla sistemi döndürmüyor!! Ama zor iş,efor-takım olma ve başarılı nokta transfer gerekiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder