16 Temmuz 2014 Çarşamba

Omar - hany abu-assad 2013- ömer Filistin





Filistin mağduriyetinin dünya medyasındaki yetersiz temsili dusunulurse,hem insani degerlere hitap eden icerigi hem de sinematografi acisindan cok basarili bir film.


Bizim yiyecegimiz yoktu,silahimiz yoktu,bizi eziyorlardi..kendini acindirmayan,bodozlama duygu somurusu yapmadan, mesaji veren,klas bir film..cat diye yuzune vuruyor,filmdeki goruntuler neyin ne sekilde oldugunu.ic parcalayan sahneler var,ve duvar var,ayrim var,asagilanma var,aci var,kedi-fare oyunu adaletsizligi var.anlamsizlik var,zulum var. Alisan orospu cocugunun kolay yoldan bir daha vazgecmedigi,insanin tahakkumunun tembelligi ve sinirsizligi

cocukluk arkadasin bile seni satiyorsa (filistindeki sartlar altinda birde bunu dusun) kime guvenebilirsin ki?


Yonetmen,basarili ve yetenekli. duvar,savas,ask,erdem,serefsizlik-cikarcilik-guc kavramlarini 100 dakikaya bu oykuye mukemmel uygulamis. Ana oykude alt metinde cok basarili. Imkansiz bir aski da vurgulamis tum bunlari yaparken.


2 basit,supheye acik sahne var.tarikin cenaze toreni cok yapmacikti ve son sahne israil ajaninin silahini cikarip omere vermesi hic bir suphesi olmadan.onun disinda,bence kusursuz bir film.

su hayatta Ozgurluk kadar onemlisi yok. kolelik,,hemde bunu sizin burnunuza takilan bir halka ile yapmislarsa kesinlikle cikis yok. zira sizi tutan pasli demir zincirler, prangalar degil de, maymuna ceviren zayifliklariniz. celiski bu ya, sozumona bu zayifliklar ayni zamanda sizi maymundan ayiran yuksek ozellikler olarak tanimlanir. insan..

Film birsey daha soyluyor,iletisim eksikligi cok buyuk problemler olusturuyor. dinleyin,arkadasinizi,sevdiginizi,karsinizdakini, hatta dusmaninizi bile dinleyin. karsindakinin soyleyeceklerini kendi dusuncelerinle, var olan senaryolarla doldurmadan once bir kez  konusma-aciklama firsati verin karsinizdakine.

viva palestina!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder