25 Mayıs 2011 Çarşamba

90ların 2000lerin en iyi 10 solağı


1. Ryan Giggs

İstikrar abidesi.18 yıl 800 üstünde maç,,200 üstünde gol ve tek bir takım... United...Kırmızı şeytanların öz evladı..Gözümle gördüğüm,en kral sol açık.. Her maç aynı performans her maç aynı soğuk kanlılık. Ayrıca
Hayrettin'in gol yiyip unlu ettiği jenerasyondandır kendisi :D









2. Edgar Davids:

Klas,,pittbull..Hem DMC olup hem teknik olmak..mesafe tanımaksızın şut atmak,90 dakika kopek gibi oynamak deyince bu herif geliyor aklıma..
Tüm takımlarda oynuyanlardan bu elemanda,,Ajax,milan,juve,barça,internazionale..gözlüklerine gurban!









3. Pavel Nedved

Bir Uefa kupası maçında Cimbom'a Hayrettin'e attığı 3 golle tanıdık bu efsane ismi de.. Sorası mı Lazio ve Juve kariyeri..Juve'nin efsanevi yabancılarından oldu..25 metreden çatala takmalarıyla unluydu. Grande giacatore..





4. Marc Overmars

2000de Cimbomum bu elemanında uefa finalinde eline verdi:D çok güzel bir adamdı bu çocuk..soldan çat diye langır langır yardırır kale dibine kadar..off baba off.. Bir dönem Hollanda yı tutma nedenimizdir kendisi


5.Ciga Hagi

Karpatların maradonası,bildiğin Türk futbol tarihinin gördüğü en büyük oyuncu...Grande Hagi...
Diyecek fazla birşey yok 40 metreden attığı goller,oyun tıkanınca langırt diye sokması,,frikik denince aklın hayalin durması...37 ayakkabı numaralı bu romen efsanesi Sarı-kırmızı yaşadıkça hatırlanacak bir efsane.


6. Roberto Carlos

Kelimeye gerek yok.Dünyanın en iyi frikikçisi ve bu adamı TRde çıplak gözle izledik ya :P


7. Richard Witchge

Meşhur videosu orta sahayı top sektirerek geçmesiyle hatırladığımız orta saha.Ajax ın parlak çocuğu...90 larda Sensible oynayan herkes unutamıyacak onu.


8.Alex De souza

Fener'i iki kez tek başına şampiyon yaptı.Türkiye liginde kırılmadık rekor bırakmadı. 70 dakika durup çat diye bir koyuyor,direk sonuç elemanı.


9.Sergen Yalçın

Türk futbol tarihinin en yetenekli oyuncusu ve en serseri olanı ayrıca :D
4 büyük takımda da oynadı. Beşiktaş'ın en büyük yıldızı. Frikik demek,bir Türk oyuncu olarak onunla özdeşleşti. Nasıl koydu ama 90da sergen diye şarkısı bile vardı.
Chelsea deplasmanında 1e 10 veren bahis için 2 gol atmıştı Chelsea'ye Londra'da :D







10. Harry Kewell

Memlekete gelen en profosyonel,en efendi futbolculardan biri.Galatasaraylı onu çok sevdi,o da cimbomu çok sevdi. Fakat bir kupa kaldıramadan gideceğe benziyor. Inanılmaz sol ayağını,oyun bilgisini, kişiliğini ve ardı arkası gelmez sakatlıklarını bu ülke asla unutmayacak.
Daddy Cool!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder