10 Şubat 2013 Pazar

Darker Than Black








2000li yılların (post) modern dönemin, anti kahraman karakterleri,, bir devlet-şirket-kurum gücüyle bir politikayı-amacı uygulatmaktan çok,,bireysellikle kişilerin farklılıklarını ve güçlerini ortaya koyarak birer model oluşturmasıdır. Bir karaktersel duruş oluşturmalarıdır.


Cennet-cehennem kapıları 10 yıl önce ortaya çıkmaya başlayınca, gök yüzündeki bütün gerçek yıldızlar kayboldu.
Her contractor öldüğünde bir yıldız kayıp yok oluyor yapay olan gökyüzünden.

Manyetik rezonans,parçacık teorisi,quantum mekaniğine dayanan contractor yok etme mekanizması. Outlaw Star'dan bile komplike bilimkurgusal ambians. Uçuk- apokaliptik ötesi bir modern dünya animesi : )
Contractorların üstünlük  mücadelesinin ,Heaven's gate- Hell's gate çözümünün,,uluslarası Teşkilatlar arasında yönetilmeye çalışması. (CIA/M-6,Japon-Rus eş değerleri) contractorlar'ın bu kurumlar için çalışması fantastik bir kurgu katmış hikayeye.

Siyahtan daha da karanlık. Bu ismi boşuna almamış.

26 bölüm / 2 =13 konu diyebiliriz 1.sezon için.
Hikaye damdan düşme,karakterleri çözemeden başlıyor.
Müziklerde averaj olunca,acaba traş mı diyor insan ilk 5 bölümde ama sabredince kaliteyi ve özgünlüğü ayırt ediyorsunuz.Özellikle baş karakterlerin hikaye derinleştikçe,onları var oldukları konuma getiren olayları gördükçe Anime bağımlılık yapıyor ve sürekli daha sonrasını merak ediyorsunuz.


1st season:  Darker than Black: The Black Contractor
Transient season for clarifications: Darker than Black: Gaiden
2nd season: Darker than Black: Gemini of the Meteor


Contractors:
Contractors are individuals who have gained superhuman powers due to the appearance of the Hell's Gate and Heaven's Gate.
characteristics: the need to perform Obeisance, which is a bizarre, obsessive compulsive "payment" for the use of their powers, and a generally pragmatic, logical world view.


Dolls:
emotionless "mediums" created to mimic the forms of humans. They can form a variety of functions, the most commonly seen of which is their use of observer spirits. kind of contractor powers who refuse to use their skills for power.








Hei (Çince Siyah) :  Black Grim Reaper (kusursuz Azrail)  - BK201

is a calculating assassin. Unusually for a Contractor, Hei exhibits and sometimes acts upon emotions. Hei also has a huge appetite, often surprising people with how much he can eat. Despite having the power of a Contractor, Hei still has his human emotions. He deeply cares for his sister, Bai, and searches for her after her disappearance.
After Yin's disappearance, there is a drastic change in Hei's personality. He takes up drinking, is more ruthless, quicker to anger and would often lash out at Suou, striking her across the face whenever she said something that angered him. He was rarely seen angry prior to this, but since learning of Yin's situation, Hei reverts back to his previous attitude showing he has very strong feelings for Yin.



Hell's gate (in Tokyo) -Heaven's gate (in south america)


Yin - Amber -Mao -Syndicate - November 11 -July -Suou / Shion


Izanamami  & Izanagi : Apocalypse


Hei'nin kız kardeşinden (Bai) geçen contractor özelliği,kız kardeşinin garip bir şekilde yok olması.
2. bölümde Hei'nin Contractor özellikleri olmadan mücadele etmesi. BK-201 yıldızının sönmüş olması. Suou'nun Hei'nin contractor özelliklerini alması.
Hei'nin Suou 'ya davranışları.Bırakıp gidememesi.kader birlikleri ve benzerlikleri.
Adeta lineer olmayan bir olay kurgusunda Suou'nun ilk bölümde bahsedilen Hei'nin kız kardeşiymiş hissini uyandırdı bende.
Ayrıca belirsiz metaforlarla göndermeler de hikayenin hayal boyutunu çok açmış.Ben hoşlandım.
Hei'nin Yin'i kaybettikten sonra ayyaş moda bağlaması,saçı sakalı (bir çinliye göre -sakal yok bkz-) salması. Yemeği bırakması.

Gaiden bölümünde (2 sezonu bağlayan açıklama bölümü) Hei ve Yin kaçarken Okinawa'dan Taiwan'a geçmek istiyorlar. Gemiyle yolculuk çok uzun olduğu için vazgeçiyorlar. Daha sonra yin'i Hong Kong'a kaçırıyorlar. Burda Hong Kong Island boğazı'nın efsanevi görüntüsünü animede görüyoruz.Yin ve Hei ayrılmak zorunda bırakıldıktan sonra, 3. bölümde hikaye Rusyanın doğu ucunda tekrar başlıyor ve Seppuku 'dan sonra yine Tokyo'ya dönüyorlar. Suou/ Shion /Yin kombinasyonu.

Müzikler vasat -- hikaye çok güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder