4 Şubat 2013 Pazartesi

Ocak sonu-şubat başı 2013 model Galatasaray




Yazıya bir overrated genç yetenekle başlıyacağım:  "Emre Çolak"


""Böyle devam ettiği sürece, yakndır onun için de Mustafa Sarp, Barış Özbek vari videolar hazırlanır ve giderken de bu videolar ortaya çıkar. Bir genç futbolcunun gelişememesini izliyoruz, hızla aşağı inen bir çizgisi var. Fizik güç sıfır, pasları yerine ulaşmıyor, tercihleri hatalı. Bunlar da yoksa, neden Emre Çolak oynuyor?""

Fizik gücü ligin en kötüsü,dribbling sıfır-stamina 2,oyun zekası 4,duran top sıfır.
kritik anda top kaptırma da ustune yok.
duran topun,kornerin başına geçiyor ağzına sıçıyor olayın.Takımda Sneijder,selçuk ,Riera varken bu zibidiye kim kullandırtıyor duran topları arkadaş.Bildiğin süzme.....4 maçta 1 kez yüksek performansla atak oynayan takımda hücum oynayabiliyor. Bu kadar. Beşiktaş maçında gelişine vole bir gol attı diye yeri 2 ay garanti a.q.im...Fato'nun manevi oğlu sanki...
Sabri reize laf ederdik...O en azından fizik olarak hep hazır...deli gibi güçlü mücadeleci,,bu Emre ligin en cılız fizik gücü olan futbolcusu.

Amrabatta bir garip,şampiyonlar liginde o süper ortaları yapan adam gitmiş,dribbling sıfır top kontrolü sıfır olan bir adam gelmiş yerine..
Herif milli takımla turnuvaya gidiyor.Daha kötü halde geri dönüyor a.q.
Aydın Yılmaz yine gol kaçırma kaydına Bursa maçını da ekledi. Elleri doğuştan başının iki yanında,,,default a.q. pozisyon bitmeden top aut diyebiliyoruz direk.

Ne yazık ki Melo agresif,piskopat filan ama ne Engin,ne Yekta DMCde gereken sertliği-mücadeleyi-gücü ortaya koyamıyorlar.
Öyle bir maç ki sağ kanatta küfür ettimiz Hamit'i aradık. Kral adamdı sırtında rakibi taşıyıp çalımlasa da iyimiş dedirtti yani. Şampiyonlar da Melo şart!


Burak- Sneijder uyumunun en kısa sürede sağlanması gerekiyor. Burak'in formadan-moddan kopmaması gerekiyor kesinlikle. Defansif çok koşan santrafor (!!!) Elmander yerine ilk yarı oynasa bugün Bursa'dan 3 puanla dönmüş olacaktık.Kesinlikle Burak küstürülmemeli.

Bu takım kanattan oynayamıyor. Bence pragmatist davranıp sonuca oynamalıyız,ne çok hızlı kanat adamlarımız var,ne de süper sağ sol bekimiz.Bu durumda 4-4-2 diamond gibi orta sahanın göbeğini kalabalık tutan derin paslı sistemleri akla getiriyor.

Drogba-Sneijder alışırsa ve inşallah Schalke maçlarından postu deldirmeden geçersek olması gereken kadro:



4-1-2-1-2


---------------Muslera----------------

Eboue---Semih---Dany---Riera
----------------Melo---------------
--------Selcuk--------Hamit(/Yekta/Engin)-----

---------------Sneijder-------------

------------Burak-Drogba------------




taktik değişip standart 4-4-2 ya da wide kanat olayı içinde Amrabat/Aydın girip Hamit çıkabilir. Sneijder bir kanada kaydırılabilir.

Ayrıca bu takımda Umut her zaman 11e hazır bir forvettir. yekta ve formda bir Enginde işe yarar orta sahada rotasyonda- kart cezalarında. Arada sırada da gazda bir Emre kullanılabilir orta saha alternatifi olarak.
Ama her maç ilk 11 banko,duran toplar banko,son 15 dakika gol lazımken rakip 3lü defansın içine girip sıçması için oyuna sokulmamalı genç Emre.


---------------Muslera----------------
Eboue---Semih---Dany---Riera
---------- Selcuk ---Melo---------------

--------.Hamit---Sneijder ---Amrabat-----

----------------Drogba(Burak)------------


Şampiyonlar liginde çok daha ileri gidersek. (inşallah)

Bayern/ Barça/Real ile karşılaşacaksan da kadroyu yukardaki gibi yapabilir.

Bu defansla zaten çok gol yiyeceğiz. Bari oyunu domine edip orta sahada baskın olalım ve üstün forvet gücüyle sonuca gitmeye çalışalım derim ben. (Muslera da müthiş bir avantaj 4 yan toptan 1inin gol olduğu garip defansımızda,kale destan yazıyor arada)

Drogba isterse,patlama yaparsa olayın boyutu değişebilir!
Imparatore,inatlarından-bariz belli olan bir-iki hatasından vazgeçmezse sıkıntılı günler görebiliriz.
Umarım Nisan ayında avrupa maçı izlemeye devam ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder