3 Ocak 2010 Pazar

Prag mı Riga mı? pros & cons

Kozmopolit yapısı:Kafkan'ın hikayeleri kadar garip ve orjinal atmosferi,karamsar bir entellektuellik kokan şehir,Komunist blog etkisi hala belli olan caddeleri,süper güzel kızları,her köşe başında orjinal bir caz performansı dinleyebileceğiniz sokak sanatçıları,absinth içip, o iğrenç soğuğa tişört üstü ceketle çıkma cesareti gösterebileceğiniz süper entel,bunalım artistik bir yer burası.
Eğer Aralık-mart döneminde gidilirse kesinlikle, tişört,eşofman ustu,kazak,kaban +atkı kombinasyonuyla gidin. Yoksa soğuk,çok pis sikerttiyor insanı.


Eğer şanslı dönemindeyseniz,metroda yazdığınız kızla .P SSCB doneminden kalmış tiyatrodan night cluba çevrilmiş Mish mash vb clublarda.. çok eğlenceli saatler geçirebilir,,Praha universitesi kampusunde yeni tanıştınız arkadaslarınızla "dumanlı" bir gece geçiirebilirsiniz! 
Eğer Amsterdam Rolling Stone ise,Prag Joy Division dır,a very important distinction!




Riga,
Baltiklerin parisi!
Kafada şöyle bir önyargıyla çıkılır yola: Çakma İsveç ama kızlar daha güzelmiş abi!
Evet,ekonomi sadece turizm ve hizmet sektörü üzerine kurulu,üretim bizim ülkeden bile kötü! Şehirlerini,tarihlerini,kimliklerini korumuşlar,yalan-dolan dejenerayon yok.
Downtownıyla,avrupa da hiç bir yerde görmediğim orjinallikteki bar,kafe,gece klübleriyle (bello epoque,la rocca etc),jurmalasıyla yaşanılcak biryer.
Kızlarında önyargı diye birşey yok. Ne istediğini,düşündüğünü direk gözünüzün içine bakarak söylüyorlar:P



hint: Türk olduğunu söylemek avantaj bile sağlıyor! ve eğer aralık-mart döneminde gidiyorsanız kazak,esofman üstü,mont kombinasyonu burası içinde şart!! Bar-club tuvaletleri çok yönlü kullanılınabiliyor:D
yaza doğru gidip sahil kasabası jurmala da da takılırsanız burası cennet mi diye sorarsınız :P ps:yazın parklar da çok available her turlu aksiyon için.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder