19 Ocak 2010 Salı

Yatmadan önce iki cümlede büyük yönetmen tasvirleri:















Van Sant: Bağımsız,depresif,sorunlu-aykırı gençler.özgürlük-kimlik-sadelik ilişkileri.Şekil-seçim ama hayattın içinden.Kraldır..bakınız:elephant,last days,my own private idaho

Ford Coppalo: Büyük yapımcı,kısmen holywood babası. Eserlerinde serserilik,özgürlük,mücadele var! Görüntü yönetimi italyan-akdenizli olduğunu gösteriyor:P Amerikan serseri temalı sanat filmi çekebilecek belki de tek adamdır!Babadır.

Stanley Kubrick: Perfection,%100 adamı. +Vurucu etki,sağlam analiz-yorum adamı.

Michael Winterbottom: Gençliğin yeni göz ağrısı. Taşşak,objektif,yarmış,entel,punktır. Doğuya nesne ötesinde bakabilen,anlamaya çalışan birisi.

Gonsales Inarritu: Sıcak ülkenin,hareketli görüntülü,aksiyoncu ama derin yönetmeni.Müthiş öykü,hissettirici sinematografi,tatlı soundtrack ve 9/10 luk filmler. Kendini tekrarlamazsa ,geleceğin efsanesi.

Guy Ritchie: Zengin-elit ama he has a different sense of humor :P hem ingiliz hem komik hem orjinal hem esaslı olmak ancak onunla bütünleşebilir. The man with the balls

Louis Bunuel: Gerçek yüz-bilinçaltı-var olan sistemle alay!

G.Pontecarvo: Hiç kimse sinema tarihinde onun kadar batı medeniyetine giydiren siyasi içerikte film çekmedi.Onun kadar gerçekçi olmadı. La battaglia d' algeria...Quemada...Büyüksün,solcusun,tarafsızsın,avrupalının conformisminin,bencilliğinin,varoluşculuğunun ötesindesin. Cansın,cannansın!

J.W.Park: Aksiyon+renk+metafor. Kadrajı,zekası ve karakterleri insanı yorabiliyor.

Wong Kar Kwai: Aşık! Renk manyağı,görüntü yönetimi efsanesel...Cristopher Doyle 'u nerden bağlamışsa...

Darren Aranofsky: Coney Island..NY çocuğu. Babasını,arkadaşını,metroyu,lisedeki bir arkadaşını..hayatın içinden herhangi bir şeyi..kendi gözlerinden mükemmel anlatıyor. Zaman,mekan,ambiyans onun filmlerinde ben Aranofsky'im diye bağırıyor. Requiem for a Dream'de boş sahne yoktu adeta.


Not:Bertolucci,Godard ve bir iki kişi daha eklenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder