19 Ekim 2011 Çarşamba

24 şehit-Hakkari çukurca



24 genç...kelimeyle anlatılabilecek birşey yok.. bir annesiniz, sabah kalkıyorsunuz,kapıda askeri uniformalı 2 subay görüyorsunuz ve bütün yaşamınız o saniye kararıyor.. Bir kız çocuğunun,abisinin bir çatışmada öldüğünü duyması nasıl bir duygudur,hayal edebilir misiniz? Bir işçinin, oğlunu19 yıl boyunca ne şartlarda yetiştirdiğini,ne uğraşlar verdiğini ve böyle bir haberle kaveden eve çağrıldığını düşünün bir de?
Sabah ipodundan şarkı seçip,metroyla işine-okuluna giderken,ölüm ne kadar uzak bir olay görünüyor gözüne değil mi??
Şartlar gereği üniversite okuyamadınız,ya da babanızın parası yok sizi kollayabilecek,şans eseri de düştünüz Çukurca gibi bir yere..denk geldi olaylar...Bunu mantıkla nasıl açıklayabilirsin? Hayat işte diyebiliyorsun değil mi sadece? bir bakıp,yüzünü buruşturup, 20 yaşında canavar gibi bir gencin böyle ölmesine??
Elbette,tüm kaderin dizayn eden yaratıcının bir bildiği-sistemi-nedeni vardır. Ama,bazen çok zordur ve keder doludur Kaderi ,Allah'ın metodlarını anlayabilmek... (*)

Aynı coğrafyada yaşayan insanlarız,,çok mantıksızca nedenlerden,insanoğlunun en büyük özelliği diyalogla,uzlaşarak çözme yerine kaba kuvvetle,hain saldırılarla, düzenli orduyla birbirini yok etmeye girişmek.Terör.
Politika,çıkarları gütmek için üretilmiş sosyal bir bilim. Ama,onun sonuçları- kağıttan  yeryüzündeki en önemli şey insan hayatına geçince- sonuçları çok acı olabiliyor.

Allah'tan rahmet dilerim,tüm bu şehitlere ve dayanma gücü sevdiklerine.



(*) Genç werther'in acıları, Goethe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder